Geschiedenis

General image

De Katwijkse kust werkt op de een of andere manier op de zangspieren. Van oudsher kent ons unieke vissersdorp een breed scala aan koren en zanggroepen. Zou het aan de frisse zeelucht liggen, die de zangkriebels spontaan doet ontstaan? Of probeert men het krijsen van de zeemeeuwen te overstemmen? Hoe dan ook; kerkkoren, gospelkoren, mannen- en vrouwenkoren, kinderkoren, shantykoren….. bedenk het maar, wij hebben ze. Vreemd genoeg heeft een popkoor in dit rijtje altijd ontbroken. De oprichting van Pop4Shore! in maart 2006 maakte hier resoluut een eind aan.

Na een wervend artikel in de lokale media besloten de laatste zanglustige inwoners van Katwijk en omstreken die zich niet konden vinden in een van bovengenoemde koren, zich spontaan aan te sluiten bij de enthousiaste oprichters. Sindsdien zingen zo’n 60 zangers en zangeressen pop- en rocksongs uit de jaren ‘60 tot nu.

Hoe dit klinkt en vooral ook hoe dit er uit ziet, is regelmatig te zien. Houd onze website in de gaten en bekijk concertagenda om te zien waar Pop4Shore! binnenkort optreedt.

Pop4Shore! Music & More